JAŁOWIEC, 5 ML, JUNIPERUS COMMUNIS - INDIE, JUNIPERUS COMMUNIS OWOC
zoom_out_map

Olejek Jałowcowy, 5ml Naturalny

42,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

Jałowiec od czasów starożytnych uważany był za roślinę magiczną. Służył do obrzędów oczyszczających i odpędzania złych mocy. W Polsce nie doceniany jako środek leczniczy. W  starożytnym Egipcie jałowiec był ostatnią deską ratunku w czasie epidemii cholery, duru brzusznego czy ospy.

Olejek przeciwbakteryjny i przeciwgrzybiczy stosowany przy terapii trądziku, łojotoku i łupieżu. Reguluje gospodarkę płynami w organizmie stąd stosowany przy cellulite, żylakach, otyłości. Zmniejsza rozstępy skóry.

Ilość
0

 Nazwa botaniczna: 

Juniperus communis

Kraj pochodzenia: 

Bułgaria

Sposób otrzymywania:

Destylacja parą wodną z owoców.

Działanie:

Antybakteryjne,

Przeciwgrzybiczny

Zastosowanie:

Aromatoterapia - aby wzmocnić odporność organizm, używamy olejku w dyfuzorze (4-5 kropli).  

Masaż - masaż z olejkiem rozgrzeje spięte mięśnie i pozwoli się odprężyć 4 krople olejku należy połącz z łyżką oleju bazowego (np. z nagietków czy migdałów). 

Zapach:

Intensywny, ziołowy z wyczuwalną nuta sosny. Drzewny, żywiczny, ciepły.

Komponuje się z:

Grejpfrutem, cytryną.

Skład:

Naturalny olejek eteryczny, 100% czysty.

Pojemność:

5 ml

Uwagi i przeciwwskazania:

Olejek ogólnie dobrze tolerowany, nie toksyczny i nie podrażnia skóry.

W składzie INCI olejku eterycznego zostały wyszczególnione naturalne składniki olejku, które są potencjalnymi alergenami.

Przechowywać szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować doustnie i w postaci nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę.

4025121059771
1 Przedmiot

Opis

Zastosowanie
NA KONCENTRACJE
PRZECIWBAKTERYJNE
Rodzaj
POJEDYNCZE

Specyficzne kody

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Olejek Jałowcowy, 5ml...

42,00 zł