GRANAT, 50ML BIO, PUNICA GRANATUM, TAOASIS

Nowy produkt

Olej z pestek Granatu nie ma równych sobie pod względem odżywczym i leczniczym, dlatego wykorzystywany jest przede wszystkim w salonach Spa i Wellness jako drogocenny specjalistyczny kosmetyk. 

Więcej szczegółów

48,00 zł brutto

Olej z Granatu - biokosmetyk

Olej z pestek Granatu nie ma on równych sobie pod względem odżywczym i leczniczym, dlatego wykorzystywany jest przede wszystkim w salonach Spa i Wellness jako drogocenny specjalistyczny kosmetyk. Zawarty w oleju z Granatu kwas punikowy Omega-5 w przeciągu ostatnich kilku lat stał się „cudownym” składnikiem stosowanym zarówno w medycynie jak i w kosmetyce. W oleju znajdują się także: kwasy tłuszczowe; nasycone 20% i jednonienasycone 10%, fitosterole, fitoestrogeny (genisteina, daidzeina, kumestany), estrogeny sterydowe, gamma-tokoferol, polifenole.
Ze względu na dużą ilość cennych witamin, olej z pestek Granatu polecany jest do skóry dojrzałej. Wpływa
na wzrost syntezy kolagenu w skórze i dzięki temu pobudza procesy odnowy komórkowej. Zawarte w nim flawnoidy i kwas punikowy hamują aktywność enzymów pro-zapalnych, dlatego jest on stosowany w profilaktyce przeciw trądzikowej i wspomagania gojenia ran. Estrogeny i fitoestrogeny działają ujędrniając skórę oraz spłycają drobne powierzchniowe zmarszczki. Olej z pestek granatu nawilża oraz głęboko odżywia skórę. Chroni ją przed szkodliwymi promieniami słonecznymi oraz hamuje procesy starcze. Dodatkowo olej powoduje pogrubienie naskórka i wytworzenie nowych naczyń krwionośnych. 
Zastosowania:

•  zamiast kremu na dzień i noc - do pielęgnacji twarzy i ciała;

•  jako dodatek do kremów, balsamów, maseczek;

•  jako dodatek do kąpieli;

•  do masażu sam lub w połączeniu z olejkami eterycznymi;
 

Szczególnie polecany:

•  do skóry suchej i starzejącej, wymagającej regeneracji i odmłodzenia;

•  do skóry wymagającej nawilżenia i ujędrnienia;

•  do skóry trądzikowej;

•  do stymulowania produkcji kolagenu;

•  do skóry podrażnionej i łuszczycowej;

•  do ochrony przed promieniami słonecznymi;

•  jako antyoksydant;

•  działanie przeciwzapalne;


INCI: Olej Jojoba ( Jojoba oil ), Olej z pestek Granatu ( Punica granatum seed oil ),  Zapach ( Parfum ), Limonene, Citral.

Olej Jojoba powoduje przedłużenie okresu trwałości kosmetyku.
* tylko z naturalnych źródeł.

Tylko czyste oleje roślinne:
•  wolny od składników zwierzęcych
•  bez domieszek i syntetycznych dodatków

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej samej kategorii: