ARGAN, 50 ML - BIO, ARGANIA SPINOSA - MAROKO, TAOASIS

Nowy produkt

100% naturalny olejek z kontrolowanej ekologicznej uprawy.
Olej Arganowy Taoasis pochodzi z owoców drzewa arganowego z  Maroka. Ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych i naturalnych antyoksydantów, skóra jest całkowicie odżywiona i zabezpieczona przed wpływami otoczenia.  Odpowiedni również jako olej do sałatek.

Więcej szczegółów

59,00 zł brutto

Olej Arganowy - Biokosmetyk
Olej Arganowy Taoasis to wspaniały kosmetyk, a także olej do spożycia. Zawiera wysoką zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (witamina F ) i naturalnych antyoksydantów: tokoferoli ( witamina E ), Beta-tokoferol, Gamma-tokoferol i Delta-tokoferol i karotenoidów.  Poza tym zawiera sterole roślinne, które działają przeciwzapalnie, naprawczo i regenerująco. Olej Arganowy w swoim składzie posiada też skwalen
i nienasycone kwasy tłuszczowe, które wpływają na odpowiednie nawodnienie, odżywienie, elastyczność i odnowę komórkową.
Olej Arganowy polecany w pielęgnacji cery dojrzałej, z oznakami starzenia, przede wszystkim cery suchej
i odwodnionej wymagającej regeneracji, regulacji pracy gruczołów łojowych i wzmocnienia bariery lipidowej oraz skóry podrażnionej i zniszczonej np. działaniem słońca, wspomagająco w terapii trądziku młodzieńczego, łuszczycy, pęknięciach skóry, egzemie. Znajduje także zastosowanie w preparatach do opalania, gdyż nadaje piękny kolor opaleniźnie, a także skutecznie chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Olej Arganowy stosowany do masażu ciała (ma właściwości antyalergiczne, dobrze się wchłania) – silnie nawilża suchą, pękającą skórę, przyspiesza regenerację naskórka, odbudowuje płaszcz hydrolipidowy skóry. Doskonały do masażu ciała, rozluźnia napięte mięśnie i stawy.
Zastosowania:

•  zamiast kremu na dzień i noc - do pielęgnacji twarzy i ciała;

•  jako dodatek do kremów, balsamów, maseczek;

•  jako dodatek do kąpieli;

•  do masażu twarzy i ciała sam lub w połączeniu z olejkami eterycznymi;

•  jako dodatek do sałatek.



Szczególnie polecany:

•  do skóry suchej i starzejącej, wymagającej regeneracji i odmłodzenia, kosmetyk  "ANTI AGING";

•  do nawilżenia suchej, pękającej skóry;
 
•  do regulacji pracy gruczołów łojowych;

•  wspomagająco do skóry trądzikowej;

•  do wzmocnienia włosów i paznokci;

•  do poprawy krążenia krwi;

•  na cellulit;

•  przy egzemie, łuszczycy i łupieżu;

•  antyoksydant.




Tylko czyste oleje roślinne:
•  wolny od składników zwierzęcych
•  bez domieszek i syntetycznych dodatków

30 innych produktów w tej samej kategorii: